Yalnız Mesajı Göster

Buzluk Böreği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzluk Böreği




Süre 35 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem


3 Adet yufka
4 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
2 Adet patates(haşlanmış)
100 gr salam
1 Adet yumurta sarısı
Yarım demet maydonoz
Üzerine:
Susam ve haşhaş

Hazırlanışı
  • Haşlamış patatesleri soyup, rendeleyelim
  • Salamı küçük küçük keselim
  • Soğanı küçük küçük doğrayıp çok az ayçiçek yağında hafifçe sote edelim
  • İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydonozu, tuz ve karabiberi ilave edelim
  • Bir yufkayı düz bir zemine serip, üzerine eritilmiş tereyağı sürelim
  • Diğer yufkaların aralarına da margarin sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştirelim
  • Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim
  • Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım
  • Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım
  • Börekleri bir kevgire dizelim
  • Üzerine birkaç kez su serpelim
  • Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim
  • Tepsiyi buzluğa yerleştirelim
  • Donana dek bekletelim
  • Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurta sarısı sürelim
  • Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirerek , servis yapalım


Alıntı Yaparak Cevapla