Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Saray Böreği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Saray Böreği




Süre 80 dk Kaç Kişilik 10 Yöntem


Hamuru için :
500 gr un
1 Su bardağı süt
10 gr maya
1 Çorba yoğurt
5 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet yumurta
Yarım limon
Tuz
İçi için :
4 Adet orta boy haşlanmış patates
1 Adet kuru soğan
2 Çorba kaşığı tereyağı
25 Çorba kaşığı zeytinyağı
300 gr ceviz içi
1 Demet maydanoz
200 gr kuzu gömlek yağı
Yarım su bardağı süt
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Haşlanmış patatesleri soğuduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın
  • Kuru soğanı çok ince kıyın ve tavaya aktarın
  • 25 Çorba kaşığı zeytinyağını ve 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyin
  • Soğanı pembeleşene dek kavurun
  • Küçük kesilmiş patatesleri ekleyin
  • Birkaç dakika kavurduktan sonra patatesli harcı başka bir kaba aktarın
  • İnce kıyılmış maydanoz ve dövülmüş cevizi ilave edin
  • Tuz ve karabiberini ayarlayın
  • Unu eleyerek derin bir kaba alın
  • 1 Su bardağı ılık sütle kabartılmış maya ve 1 çorba kaşığı yoğurt, 5 çorba kaşığı zeytinyağı, yumurta, yarım limon suyu ve tuzu ekleyin
  • Tüm malzeme özdeşleşene kadar yoğurun
  • Hamuru 12 eşit parçaya ayırın
  • Üzerlerini nemli bezle örterek yarım saat bekletin
  • Hamurların her birini ince oklava ile olabildiğince ince açın
  • Gömlek yağını ve yarım su bardağı sütü iyice karıştırın
  • İlk altı yufkanın aralarına gölek yağı ve ılık süt karışımını sürerek tepsiye üst üste dizin
  • İlk altı yufkanın üzerine cevizli harçtan yayın
  • Diğer yufkaları da üzerlerine sütlü ve gömlek yağı karışımından sürerek dizin
  • Son yufkanın üzerine yumurtanın sarısını 1 çorba kaşığı zeytinyağıyla çırpıp, sürün
  • Orta dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla