Yalnız Mesajı Göster

ÇinBöreği II

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ÇinBöreği II




Süre 60 dk Kaç Kişilik 8 Yöntem


6 Adet yufka
4 Adet yumurta
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
Yarım kilo dana eti
1 Küçük konserve bezelye
2 Adet havuç
2 Adet sivribiber
1 Çay kaşaığı yenibahar
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Üzerine : Galeta unu
Kızartmak için : Sıvıyağ

Hazırlanışı
  • Tavaya 2 çorba kaşığı margarini alın
  • Eridikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyin
  • Pembeleşene dek kavurun
  • Küçük küpler halinde doğranmış dana etini ilave edin
  • Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun
  • Küçük küpler halinde doğradığınız havuç ve sivribiberleri ekleyin
  • Birkaç dakika kavurun
  • Suyunu süzdüğünüz bezelye konservesini ilave edin
  • Yenibahar, kırmızıbiber ve tuzu ekleyin
  • Tavayı ateşten alın
  • 4 Adet yumurtanın akını ve sarılarını ayırın
  • Sarıların üzerine çok az süt ekleyin ve karıştırıp, bir kenarda bekletin
  • İlk yufkayı düz bir zemine serin
  • Yumurtanın akını bir fırça yardımı ile her yerine sürün
  • İkinci yufkayı üzerine yerleştirin
  • Bıçakla 4 eşit parçaya bölün
  • Her parçanın ortasına hazırladığınız içten bir miktar koyun
  • Kenarlarını içe doğru kıvırın
  • Dört parmak genişliğinde olacak şekilde katlayın
  • Önce yumurta sarılarına batırın
  • Sonra galeta ununa bulayın
  • Yufkalar bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın
  • Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın


Alıntı Yaparak Cevapla