Konu
:
ÇinBöreği II
Yalnız Mesajı Göster
ÇinBöreği II
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ÇinBöreği II
Süre
60 dk
Kaç Kişilik
8
Yöntem
6 Adet yufka
4 Adet yumurta
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin
Yarım kilo dana eti
1 Küçük konserve bezelye
2 Adet havuç
2 Adet sivribiber
1 Çay kaşaığı yenibahar
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz
Üzerine : Galeta unu
Kızartmak için : Sıvıyağ
Hazırlanışı
Tavaya 2 çorba kaşığı margarini alın
Eridikten sonra yemeklik doğranmış soğanı ekleyin
Pembeleşene dek kavurun
Küçük küpler halinde doğranmış dana etini ilave edin
Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun
Küçük küpler halinde doğradığınız havuç ve sivribiberleri ekleyin
Birkaç dakika kavurun
Suyunu süzdüğünüz bezelye konservesini ilave edin
Yenibahar, kırmızıbiber ve tuzu ekleyin
Tavayı ateşten alın
4 Adet yumurtanın akını ve sarılarını ayırın
Sarıların üzerine çok az süt ekleyin ve karıştırıp, bir kenarda bekletin
İlk yufkayı düz bir zemine serin
Yumurtanın akını bir fırça yardımı ile her yerine sürün
İkinci yufkayı üzerine yerleştirin
Bıçakla 4 eşit parçaya bölün
Her parçanın ortasına hazırladığınız içten bir miktar koyun
Kenarlarını içe doğru kıvırın
Dört parmak genişliğinde olacak şekilde katlayın
Önce yumurta sarılarına batırın
Sonra galeta ununa bulayın
Yufkalar bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın
Kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul