Yalnız Mesajı Göster

ÇinBöreği I

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ÇinBöreği I




Süre 40 dk Kaç Kişilik 4 Yöntem


1 Çay fincanı sıvıyağ
2 Yaprak beyaz lahana
Yarım adet havuç
5-6 Adet küçük karides
1 Avuç soya filizi
Yarım adet kabak
Tuz, karabiber
Soya sosu
Kızartmak için sıvıyağ
Yufkası için :
1 Su bardağı un
1 Çay bardağı su
Tuz

Hazırlanışı
  • Un ve tuzu karıştırın
  • İçine azar azar 1 çay bardağı su ilave edin
  • Yumuşak bir hamur olana dek yoğurun
  • Hamuru teflon tavaya bastırıp, ince bir tabaka yapışmasını sağlayın
  • Bir spatula ile çevirip, hamurun arka tarafını da pişirin
  • Tencereye sıvıyağ koyun
  • Kibrit çöpü gibi kesilmiş havuç ve lahanayı sote edin
  • Temizlenmiş karides, kibrit çöpü gibi kesilmiş kabak ve soya filizini koyun
  • Tuz, karabiber ve soya sosu ekleyip, karıştırın
  • Ocaktan indirip, soğumaya bırakın
  • Yufkaların içine harcı koyun
  • Rulo şeklinde sarın ve kızgın yağda kızartın


Alıntı Yaparak Cevapla