Konu
:
ÇinBöreği I
Yalnız Mesajı Göster
ÇinBöreği I
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ÇinBöreği I
Süre
40 dk
Kaç Kişilik
4
Yöntem
1 Çay fincanı sıvıyağ
2 Yaprak beyaz lahana
Yarım adet havuç
5-6 Adet küçük karides
1 Avuç soya filizi
Yarım adet kabak
Tuz, karabiber
Soya sosu
Kızartmak için sıvıyağ
Yufkası için :
1 Su bardağı un
1 Çay bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Un ve tuzu karıştırın
İçine azar azar 1 çay bardağı su ilave edin
Yumuşak bir hamur olana dek yoğurun
Hamuru teflon tavaya bastırıp, ince bir tabaka yapışmasını sağlayın
Bir spatula ile çevirip, hamurun arka tarafını da pişirin
Tencereye sıvıyağ koyun
Kibrit çöpü gibi kesilmiş havuç ve lahanayı sote edin
Temizlenmiş karides, kibrit çöpü gibi kesilmiş kabak ve soya filizini koyun
Tuz, karabiber ve soya sosu ekleyip, karıştırın
Ocaktan indirip, soğumaya bırakın
Yufkaların içine harcı koyun
Rulo şeklinde sarın ve kızgın yağda kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul