Yalnız Mesajı Göster

Enginar Böreği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Böreği




Süre 60 dk Kaç Kişilik 4 Yöntem


4 Orta boy enginar
2 Adet yufka
1 Adet yumurta sarısı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 adet yumurta
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet patates
1 Adet havuç
4 Çorba kaşığı beyaz peynir
Yarım fincan sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Ayıklanmış enginarları yumuşayana dek limonlu suda haşlayın
  • Patates ve havucu haşladıktan sonra soyup, ezerek püre haline getirin
  • İçine 4 çorba kaşığı beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu, yarım fincan sıvıyağı, tuz karabiberi ekleyip karıştırın
  • Bir yufkayı düz bir zemine serin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağı, sütü yumurta ve 3 çorba kaşığı yoğurdu çırparak yufkanın üzerine sürün
  • Üzerine ikinci yufkayı serip, harcı bolca sürün
  • Daha sonra yufkaları dörde katlayıp, bir tabak yardımıyla yuvarlaklar elde edin
  • Enginarların birini ikili yufkanın ortasına yerleştirin
  • Hazırladığınız harcı enginarların ortasına tepeleme koyun
  • Yufkayı alüminyum folyo yardımıyla bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin
  • Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp, üzerine yumurta sarısı sürerek 200 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla