Yalnız Mesajı Göster

Erzincan Ketesi

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzincan Ketesi




Süre 45 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem


1 Komposto kasesi margarin yada tereyağı
2 Su bardağı süt
1 Çorba kaşığı tepeleme kuru maya
4 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Adet yumurtanın sarısı
İçi için :
250 gr margarin (1 paket)
6 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı tozşeker

Hazırlanışı
  • Öncelikle yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri eritin
  • Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert olmayan bir hamur hazırlayın
  • Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp, 1 saat dinlendirin
  • Hamuru 12 parçaya bölün
  • Hamur parçalarını yuvarlayıp, oklava ile açın
  • Hamurun iki ucunu ortaya katlayın
  • 1 Paket margarinde 6 su bardağı unu kavurun
  • 2 Çorba kaşığı tozşekeri katıp, karıştırın
  • Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın
  • Elle bastırıp, hamuru açın
  • Rulo yapıp, kendi etrafında dolayın
  • Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla