Yalnız Mesajı Göster

Etli Bohça Börek

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bohça Börek




Süre 60 dk Kaç Kişilik 8 Yöntem


8 Adet kare milföy hamuru
500 gr bonfile
8 Tatlı kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 Adet domates
1 Adet soğan
15 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı susam
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Soğan ve domatesleri soyup, küçük küçük doğrayın
  • Tereyağını tencerede eritip soğanı hafifçe kavurun
  • Domatesi ilave edip, karıştırın
  • Etleri ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin
  • Tuz ve karabiber serpin
  • Tencereyi ateşten alın
  • İçinden etleri çıkarın ve ayrı bir kaba alın
  • Etleri küp küp doğrayın
  • Milföy hamurlarının herbirine sırasıyla biraz et, domatesli sos ve kaşar peyniri rendesi ilave edin
  • Bohça şeklinde katlayın
  • Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizip, üzerlerine susam serpin
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin
  • Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla