Konu
:
Hakan Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Hakan Böreği
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hakan Böreği
Süre
40 dk
Kaç Kişilik
6
Yöntem
Yarım kilo koyun kıyması
Yarım kilo patates
1 Su bardağı et suyu
40 gr margarin
1 Adet küçük soğan
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Su bardağı süt
Yarım çorba kaşığı hardal
1 Fiske muskat rendesi
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kıymayla rendelenmiş soğanı karıştırın
Tuz ve karabiber serpin
Hardal ve et suyunda eritilmiş domates salçasını katın
Kalan et suyunu da azar azar katıp, karıştırın
Patatesleri kaynar tuzlu suda haşlayın
Kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin
İçine bir fiske muskatla margarinin yarısını parça parça koyun
Bir kaşık ile karıştırırken karışıma ılık sütü azar azar katın ve iyice yedirin
Sonra bu karışımı karıştırmaya devam ederek bir taşım kaynatın
Kalan margarinle bir fırın kalıbını yağlayın
Kıymalı karışımı kalıba döküp bir spatula ile düzleyin
Kıymanın üstüne püreyi boşaltın
Spatula ile düzledikten sonra kabı 180 dereceye ayarlanmış fırına sürün
Pürenin üstü iyice kızarınca kalıbı fırından çıkarıp, dilim dilim keserek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul