Yalnız Mesajı Göster

Hakan Böreği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hakan Böreği




Süre 40 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem


Yarım kilo koyun kıyması
Yarım kilo patates
1 Su bardağı et suyu
40 gr margarin
1 Adet küçük soğan
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Su bardağı süt
Yarım çorba kaşığı hardal
1 Fiske muskat rendesi
Yeteri kadar tuz ve karabiber

Hazırlanışı
  • Kıymayla rendelenmiş soğanı karıştırın
  • Tuz ve karabiber serpin
  • Hardal ve et suyunda eritilmiş domates salçasını katın
  • Kalan et suyunu da azar azar katıp, karıştırın
  • Patatesleri kaynar tuzlu suda haşlayın
  • Kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin
  • İçine bir fiske muskatla margarinin yarısını parça parça koyun
  • Bir kaşık ile karıştırırken karışıma ılık sütü azar azar katın ve iyice yedirin
  • Sonra bu karışımı karıştırmaya devam ederek bir taşım kaynatın
  • Kalan margarinle bir fırın kalıbını yağlayın
  • Kıymalı karışımı kalıba döküp bir spatula ile düzleyin
  • Kıymanın üstüne püreyi boşaltın
  • Spatula ile düzledikten sonra kabı 180 dereceye ayarlanmış fırına sürün
  • Pürenin üstü iyice kızarınca kalıbı fırından çıkarıp, dilim dilim keserek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla