Konu
:
İçli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
İçli Ekmek
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İçli Ekmek
Süre
60 dk
Kaç Kişilik
15
Yöntem
3 Su bardğı un
1 Çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar su
Tuz
İçi için :
250 gr orta yağlı kıyma
4 Adet soğan
1 Su bardağından biraz eksik sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, reyhan
Hazırlanışı
Unu, yağı ve tuzu bir kaba koyarak aıdığı kadar su ilave edin
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin ve hamuru biraz dinlendirin
İçi için soğanı yemeklik doğrayıp, 1 su bardağından biraz eksik yağda kavurun
Kıymayı da ekledikten sonra tuzu, karabiberi, kırmızıbiberi ve reyhanı ilave edin
Hamuru 15 eşit parçaya bölün ve her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın
Hamurun bir kenarına kıymalı içi koyup, kenarlarını kapatın ve teflon tavada üzerleri kızarana pişirin
(Arzuya göre pişerken üzerini tereyağıyla yağlayabilirsiniz
)
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul