Konu: İçli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster

İçli Ekmek

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Ekmek




Süre 60 dk Kaç Kişilik 15 Yöntem


3 Su bardğı un
1 Çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar su
Tuz
İçi için :
250 gr orta yağlı kıyma
4 Adet soğan
1 Su bardağından biraz eksik sıvıyağ
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, reyhan

Hazırlanışı
  • Unu, yağı ve tuzu bir kaba koyarak aıdığı kadar su ilave edin
  • Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin ve hamuru biraz dinlendirin
  • İçi için soğanı yemeklik doğrayıp, 1 su bardağından biraz eksik yağda kavurun
  • Kıymayı da ekledikten sonra tuzu, karabiberi, kırmızıbiberi ve reyhanı ilave edin
  • Hamuru 15 eşit parçaya bölün ve her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın
  • Hamurun bir kenarına kıymalı içi koyup, kenarlarını kapatın ve teflon tavada üzerleri kızarana pişirin(Arzuya göre pişerken üzerini tereyağıyla yağlayabilirsiniz)
  • Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla