Konu
:
Kabaklı Börek II
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Börek II
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Börek II
Süre
60 dk
Kaç Kişilik
8
Yöntem
3 Adet orta boy kabak
5 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet orta boy patates
2 Adet yumurta
1 Su bardağı süt
50 gr eritilmiş margarin
3 Adet yufka
1 Demet maydanoz
Tuz, karabiber
2 Çorba kaşığı ufalanmış beyaz peynir
Üzerine :
Susam ve çörekotu
Hazırlanışı
Böreğin iç malzemesi için, kabakları kazıyın
Rendenin iri tarafı ile rendeleyin
Soğanı doğrayıp, 2-3 çorba kaşığı sıvıyağda pembeleştirin
Ardından kabağı ile edip, ara sıra karıştırarak yaklaşık 3 dakika kavurun
Patatesi de rendenin iri tarafı ile rendeleyip, kabaklı karışıma ekleyin
2 Dakika daha kavurduktan sonra tavayı ateşten alın
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın
İyice soğuduktan sonra 1 adet yumurtayı ve 2 çorba kaşığı ufalanmış peyniri ekleyin
Maydanozu ince doğrayıp, ilave edin
Kalan sıvıyağı eritilmiş margarinle karıştırıp, içine çırpılmış yumurtayı ve 1 su bardağı sütü ekleyip tekrar çırpın
İlk yufkayı düz bir zemine serip, üzerine sütlü karışımdan sürün
Kabaklı harcı yufkanın yarısına yayın
Gevşek bir rulo halinde sarın
Kendi etrafında dolayarak yuvarlak bir şekil verin
Börekleri yağlanmış tepsiye dizip, kalan sütlü karışımı böreklerin üzerine serpin
Üzerine çörekotu ve susam serpin
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul