Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Gözleme

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Gözleme




Süre 50 dk Kaç Kişilik 10 Yöntem


5 Su bardağı un
1 Adet orta boy karakabak
1 Su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yeteri kadar ılık su

Hazırlanışı
  • Un, tuz ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
  • Hamurdan orta boy parçalar hazırlayın ve merdane ile ince ince yufkalar açın
  • Karakabağın kabuklarını soyup, doğrayın
  • Püre haline gelince tuzu ve karabiberi arzuya göre koyun
  • Soğanı ince ince kıyıp, sıvıyağda pembeleştirin ve püre haline getirdiğiniz kabakların içine katın
  • Yufkaları çok hafif yağlayıp, katlayın
  • Bohça haline getirin ve bir katına harvı koyun
  • Teflon tavada ön yüzünü yağ koymadan hafif pişirin
  • Ters çevirin ve pişen yüzünü hafif yağlayıp, tekrar çevirin
  • Diğer yüzünü de hafifçe yağlayın ve tekrar çevirin
  • Böylece gözlemenin iki tarafı da pişmiş oluyor
  • Yufkalar bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın
  • Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla