Konu
:
Kabaklı Gözleme
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Gözleme
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Gözleme
Süre
50 dk
Kaç Kişilik
10
Yöntem
5 Su bardağı un
1 Adet orta boy karakabak
1 Su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Yeteri kadar ılık su
Hazırlanışı
Un, tuz ve ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin
Hamurdan orta boy parçalar hazırlayın ve merdane ile ince ince yufkalar açın
Karakabağın kabuklarını soyup, doğrayın
Püre haline gelince tuzu ve karabiberi arzuya göre koyun
Soğanı ince ince kıyıp, sıvıyağda pembeleştirin ve püre haline getirdiğiniz kabakların içine katın
Yufkaları çok hafif yağlayıp, katlayın
Bohça haline getirin ve bir katına harvı koyun
Teflon tavada ön yüzünü yağ koymadan hafif pişirin
Ters çevirin ve pişen yüzünü hafif yağlayıp, tekrar çevirin
Diğer yüzünü de hafifçe yağlayın ve tekrar çevirin
Böylece gözlemenin iki tarafı da pişmiş oluyor
Yufkalar bitene kadar bu işlemleri tekrarlayın
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul