Konu
:
Katlı Taş Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Katlı Taş Ekmeği
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katlı Taş Ekmeği
Süre
60 dk
Kaç Kişilik
12
Yöntem
1 Paket yaş maya
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
1 Su bardağı süt
Alabildiği kadar un
İçi için :
Yarım su bardağı su
1 Su bardağı tozşeker
Yarım paket margarin
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
1 Paket yaş mayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tozşekerle kaseye koyup, kabarmasını bekleyin
1 Su bardağı süt ve kalan 1
5 su bardağı suyu derin bir kaba alın
Üzerine kabaran mayalı karışımı ilave edin
Boza kıvamına gelene dek unu eleyerek ilave edin
Kabın etrafını ve üzerini bir örtüyle sarıp, yarım saat bekletin
Daha sonra hamurdan kepçeyle alıp, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün çevirerek arkalı önlü pişirin
Hamur bitince sosu hazırlama başlayın
Yarım su bardağı su ve 1 su bardağı tozşekeri tencerede kaynatın
Başka bir tencerede yarım paket margarini eritin
Hazırladığınız şekerli suya katın
Taş ekmeklerini tek tek bu karışıma bulayın
Düz bir servis tabağına ilk taş ekmeğini koyun
Üzerine 1 su bardağı dövülmüş ceviz serpin
Harcın üzerine tekrar taş ekmeği yerleştirin
Taş ekmekleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın (1 kat taş ekmeği, 1 kat dövülmüş ceviz şeklinde)
Son olarak baklava şeklinde dilimleyip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul