Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Sarma Börek

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Sarma Börek




Süre 60 dk Kaç Kişilik 10 Yöntem


3 Adet yufka
6 Çorba kaşığı tereyağı
500 gr az yağlı kıyma
4 Adet soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz
Sos için :
1 Çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 Kahve fincanı süt
1 Adet yumurta

Hazırlanışı
  • Soğanları ve maydanozu kıyın
  • 1 Çorb kaşığı tereyağını eritip, soğanlrı pembeleştirin
  • Kıymayı ekleyip kapağını kapatın ve 2 dakika kavurun
  • Tuz ve karabiberi ilave edip, 2 dakika daha kavurun
  • Ateşten alıp, maydanozu ekleyerek karıştırın
  • Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın
  • Yufkaları üst üste yayıp 4 eşit parçaya bölün
  • 5 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin
  • Her bir yufka parçasını yağlayın ve yay şeklindeki kenarına hazırladığınız harçtan ilave edin
  • Harcın dökülmesini önlemek için iki ucunu içe doğru kıvırıp rulo şeklinde sarın
  • Aynı işlemi kalan bütün yufka parçalarına tekrarlayın
  • Hazırladığınız yufkaları fırın tepsisinin ortasından başlayarak spiral biçimde yerleştirin
  • Sosu hazırlamak için ; 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı, ılık süt ve yumurtayı çırpın
  • Hazırladığınız bu sosu tepsideki böreğin üzerine fırçayla sürün
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 30 dakika pişirin
  • Dilimleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla