Yalnız Mesajı Göster

Kuş Üzümlü Börek

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuş Üzümlü Börek




Süre 40 dk Kaç Kişilik 2 Yöntem


2 Adet yufka
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Adet yumurta
İçine:
50 Gr dolmalık fıstık
50 Gr kuş üzümü
250 Gr kıyma
1 Adet soğan
50 Gr margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Hazırlanışı
  • Margarini bir tavaya koyup, eritin
  • Kıymayı tavaya alıp, karıştırarak kavurun
  • Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya ekleyin
  • Soğanlar pembeleşince, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edin
  • Kuş üzümünü ayıklayıp sıcak suyla yıkayın
  • Başka bir tavaya bir miktar sıvıyağ döküp, fıstıkları pembeleşene dek kavurun
  • Fıstıklar kavrulunca, üzümlerle birlikte kıymaya katıp karıştırın
  • Soğumaya bırakın
  • Bir kasenin içine süt ve sıvıyağı koyup karıştırın
  • Yufkayı mutfak tezgahının üzerine yayın
  • Üzerine fırça ile sütlü karışımından sürün
  • Hazırladığınız harcın yarısını yufkanın üzerine serpin
  • Ucundan başlayarak rulo yapın
  • Hazırladığınız bu ruloyu ikiye katlayın
  • Yağlanmış tepsiye yerleştirin
  • İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın
  • Kalan sütlü karışıma 1 Adet yumurtayı kırıp, çırpın
  • Böreğin üzerine fırça ile bu karışımı sürün
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla