Konu
:
Kuş Üzümlü Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kuş Üzümlü Börek
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuş Üzümlü Börek
Süre
40 dk
Kaç Kişilik
2
Yöntem
2 Adet yufka
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Adet yumurta
İçine:
50 Gr dolmalık fıstık
50 Gr kuş üzümü
250 Gr kıyma
1 Adet soğan
50 Gr margarin
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Hazırlanışı
Margarini bir tavaya koyup, eritin
Kıymayı tavaya alıp, karıştırarak kavurun
Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya ekleyin
Soğanlar pembeleşince, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ilave edin
Kuş üzümünü ayıklayıp sıcak suyla yıkayın
Başka bir tavaya bir miktar sıvıyağ döküp, fıstıkları pembeleşene dek kavurun
Fıstıklar kavrulunca, üzümlerle birlikte kıymaya katıp karıştırın
Soğumaya bırakın
Bir kasenin içine süt ve sıvıyağı koyup karıştırın
Yufkayı mutfak tezgahının üzerine yayın
Üzerine fırça ile sütlü karışımından sürün
Hazırladığınız harcın yarısını yufkanın üzerine serpin
Ucundan başlayarak rulo yapın
Hazırladığınız bu ruloyu ikiye katlayın
Yağlanmış tepsiye yerleştirin
İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayın
Kalan sütlü karışıma 1 Adet yumurtayı kırıp, çırpın
Böreğin üzerine fırça ile bu karışımı sürün
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul