Konu
:
Mantarlı Gül Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Gül Böreği
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Gül Böreği
Süre
70 dk
Kaç Kişilik
10
Yöntem
Yarım kilo yufka
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı margarin
200 gr kıyma
100 gr mantar
2 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
2 Diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 Adet yumurtanın sarısı
Hazırlanışı
Soğanı ince ince kıyıp, margarinle birlikte kavurun
Mantarları temizleyip, ince ince kıyın ve kıymalı harca ekleyin
Mantarlar pişene dek kavurmaya devam edin ve piştikten sonra ateşten alın
Ayrı bir kapta havucu rendeleyip, 2-3 dakika haşlayın
Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı mantarlı karışıma ekleyip, karıştırın
Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz karabiber serpip, tekrar karıştırın
Yufkaları üst üste koyup, dötde bölün
Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı bezelyeli harçtan koyun
Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayın
Yufkanın bir ucunu etrafında dolayıp, gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine 1 adet yumurtanın sarını sürün
Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşene dek pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul