Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Gül Böreği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Gül Böreği




Süre 70 dk Kaç Kişilik 10 Yöntem


Yarım kilo yufka
1 Adet soğan
4 Çorba kaşığı margarin
200 gr kıyma
100 gr mantar
2 Adet havuç
1 Su bardağı haşlanmış bezelye
2 Diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 Adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı
  • Soğanı ince ince kıyıp, margarinle birlikte kavurun
  • Mantarları temizleyip, ince ince kıyın ve kıymalı harca ekleyin
  • Mantarlar pişene dek kavurmaya devam edin ve piştikten sonra ateşten alın
  • Ayrı bir kapta havucu rendeleyip, 2-3 dakika haşlayın
  • Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı mantarlı karışıma ekleyip, karıştırın
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz karabiber serpip, tekrar karıştırın
  • Yufkaları üst üste koyup, dötde bölün
  • Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına 2 çorba kaşığı bezelyeli harçtan koyun
  • Elinizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayın
  • Yufkanın bir ucunu etrafında dolayıp, gül şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin
  • Üzerine 1 adet yumurtanın sarını sürün
  • Orta ısılı fırında yufkalar pembeleşene dek pişirin
  • Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla