Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Taş Ekmeği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Taş Ekmeği




Süre 45 dk Kaç Kişilik 4 Yöntem


1 Paket yaş maya
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Su bardağı süt
Alabildiği kadar un
İçi İçin:
1 Çorba kaşığı margarin
250 gram kıyma
1 Adet soğan
2 Adet biber
Yarım kg mantar
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Kaşar peyniri

Hazırlanışı
  • Ön hazırlık olarak 1 paket yaşmayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şekerle aynı kaseye koyup kabarmasını bekleyin
  • 1 su bardağı süt ve kalan 15 su bardağı suyu derin bir kaseye alın
  • Bu karışımın üzerine, kabaran mayalı karışımı ilave edin
  • Boza kıvamına gelene kadar unu eleyerek dökün
  • Kasenin etrafını ve üzerini bir bez örtüyle sarıp yarım saat bekleyin
  • Bu arada teflon tavada bir miktar ayçiçek yağını kızdırın
  • Hamurdan birer kepçe alarak, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün
  • Çevirerek arkalı önlü pişirin
  • Pişirme işlemi tamamlanınca, içini hazırlayın
  • 1 çorba kaşığı margarini tavada eritin
  • Soğanı yemeklik doğrayıp, kıymayla beraber yağda kavurun
  • Üzerine ince ince doğranmış biber, tuz ve karabiberi koyun
  • Hepsini karıştırın
  • Biberler pişince, küçük küçük doğradığımız mantarları ekleyin
  • Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar pişirin
  • Taş ekmeklerini tepsiye yerleştirin
  • Üzerine kıymalı-mantarlı karışımı yayın
  • En üste dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştirin
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirip, servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla