Konu
:
Mantarlı Taş Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Taş Ekmeği
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Taş Ekmeği
Süre
45 dk
Kaç Kişilik
4
Yöntem
1 Paket yaş maya
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Su bardağı süt
Alabildiği kadar un
İçi İçin:
1 Çorba kaşığı margarin
250 gram kıyma
1 Adet soğan
2 Adet biber
Yarım kg mantar
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Kaşar peyniri
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak 1 paket yaşmayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şekerle aynı kaseye koyup kabarmasını bekleyin
1 su bardağı süt ve kalan 1
5 su bardağı suyu derin bir kaseye alın
Bu karışımın üzerine, kabaran mayalı karışımı ilave edin
Boza kıvamına gelene kadar unu eleyerek dökün
Kasenin etrafını ve üzerini bir bez örtüyle sarıp yarım saat bekleyin
Bu arada teflon tavada bir miktar ayçiçek yağını kızdırın
Hamurdan birer kepçe alarak, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün
Çevirerek arkalı önlü pişirin
Pişirme işlemi tamamlanınca, içini hazırlayın
1 çorba kaşığı margarini tavada eritin
Soğanı yemeklik doğrayıp, kıymayla beraber yağda kavurun
Üzerine ince ince doğranmış biber, tuz ve karabiberi koyun
Hepsini karıştırın
Biberler pişince, küçük küçük doğradığımız mantarları ekleyin
Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar pişirin
Taş ekmeklerini tepsiye yerleştirin
Üzerine kıymalı-mantarlı karışımı yayın
En üste dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştirin
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul