Yalnız Mesajı Göster

Nohutlu Kıvrım

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Kıvrım




Süre 60 dk Kaç Kişilik 8 Yöntem


Yarım kilo nohut
3 Adet yufka
3 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı süt
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
1 Çay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı nane
Üzerine bir miktar çörekotu

Hazırlanışı
  • Yarım kilo nohutu akşamdan su dolı bir kapta ıslatıp, bekletin
  • Ertesi gün süzüp, su dolu bir tencerede haşlayın
  • Nohutlar yumuşadığı zaman tencereyi ateşten alıp, suyunu süzün ve kabuklarını çıkarın
  • Nohutları havanda dövüp, içine 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin
  • Bir yanda da 1 adet yufkayı ikiye bölüp, yağ ve sütle ıslatın
  • İçine hazırladığınız harçtan bir miktar koyup, yufkaları rulo biçiminde sarın
  • Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin
  • Diğer yufkaları da aynı işlemi uygaladıktan sonra tepsiye dizin
  • Yumurtaları küçük bir kabın içinde çırpıp, kıvrımın üzerine sürün
  • En üste de çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla