06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paşa Böreği
Süre 35 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem
Hamuru için :
6 Kahve fincanı un
1 Kahve fincanı su
1 Adet yumurta
3 Çorba kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
Harcı için :
1 Su bardağı bezelye garnitürü
10 Adet doğranmış mantar
Yarım demet maydanoz
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
3 Adet sosis yada tavuk göğsü
Tuz, karabiber
Sos için :
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı etsuyu
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı un
Tuz
Üzerine serpmek için ; çörekotu
Hazırlanışı  - Ön hazırlık olarak unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın

- Suyu, yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu ve margarini unun ortasına koyup iyice yoğurun

- Hamurdan küçük bir parça ayırın

- Hamuru merdane ile açıp 26 santim genişliğinde bir kalıba yerleştirin

- Garnitürü, doğranmış mantarı, rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve doğranmış sosisi karıştırıp hamurun üzerine yapın

- Sütü, etsuyunu, yumurtayı, unu ve tuzu iyice çırpıp üzerine dökün

- Üzerini ayırdığınız hamurdan ince uzun şeritler yaparak süsleyin

- 1 saat kadar bekletin

- Çörekotu serpip 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin

- Sıcak olarak servis yapın

|
|
|