Konu
:
Patatesli Tepsi Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Tepsi Böreği
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Tepsi Böreği
Süre
45 dk
Kaç Kişilik
6
Yöntem
4 Adet yufka
1 Su bardağı süt
5 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet büyük boy patates
Tuz, karabiber ve kırmızı biber
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp rendeleyin
İçine tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edin
Başka bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırın
Bir fırın tepsisini yağlayın, yufkayı tepsiye yerleştirin ve kenarlarını taşırın
Üzerine yağ, süt ve yumurta karışımından sürün
Bu işleme yufkaların yarısına gelene dek devam edin
Yufkaların yarısına geldiğinizde içine patatesli harcı koyun ve üzerine tekrardan yufka serin
Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün ve yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın
Yufkalar bittiğinde ilk yufkanın taşan kenarlarını böreğin üzerine kapatın
Sütlü, yumurtalı karışımdan sürün
170 derecelik fırında yarım saat veya böreğin üstü pembeleşene dek pişirin
Fırından çıkarıp biraz kendini çekince servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul