Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Tepsi Böreği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Tepsi Böreği




Süre 45 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem


4 Adet yufka
1 Su bardağı süt
5 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet büyük boy patates
Tuz, karabiber ve kırmızı biber

Hazırlanışı
  • Patatesleri haşlayıp rendeleyin
  • İçine tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edin
  • Başka bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırın
  • Bir fırın tepsisini yağlayın, yufkayı tepsiye yerleştirin ve kenarlarını taşırın
  • Üzerine yağ, süt ve yumurta karışımından sürün
  • Bu işleme yufkaların yarısına gelene dek devam edin
  • Yufkaların yarısına geldiğinizde içine patatesli harcı koyun ve üzerine tekrardan yufka serin
  • Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün ve yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın
  • Yufkalar bittiğinde ilk yufkanın taşan kenarlarını böreğin üzerine kapatın
  • Sütlü, yumurtalı karışımdan sürün
  • 170 derecelik fırında yarım saat veya böreğin üstü pembeleşene dek pişirin
  • Fırından çıkarıp biraz kendini çekince servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla