Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Tava Böreği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Tava Böreği




Süre 60 dk Kaç Kişilik 6 Yöntem


3 Su bardağı un
1 Çay bardağı su
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Adet yumurta
Tuz
İç malzemesi :
300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için :
2 Su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı
  • Su, yoğurt ve eritilmiş margarini derin bir kapta karıştırın
  • Yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyin
  • Unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hazır hazırlayın
  • Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
  • Üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin
  • Peyniri ufalayın
  • Maydanozu ince ince kıyıp, peynirle karıştırın
  • Her parçayı un serperek merdane ile tabak büyüklüğünde açın
  • Hamuru ikiye katlayın
  • Yarım daire şeklini alan hamurun sağında ve solunda biraz boşluk bırakarak iç malzemeyi yayın
  • Hamurun iki kenarını iç malzemenin üzerini örtecek şelikde birleştirin
  • Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
  • Ortadan ikiye keserek börekleri birbirinden ayırın
  • Hamurların kenarlarını mutfak ruletiyle düzeltin
  • 2 Su bardağı sıvıyağı kızdırın
  • Börekleri kızgın yağa atarak her iki yüzünü pembeleşinceye kadar kızartın
  • Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin
  • Sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla