Konu
:
Pırasalı Çin Böreği II
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Çin Böreği II
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Çin Böreği II
Süre
60 dk
Kaç Kişilik
4
Yöntem
3 Adet yufka
2 Adet yumurta akı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
4-5 Çorba kaşığı sıvıyağ
150 gr kıyma
3-4 Adet orta boy pırasa
1 Adet orta boy havuç
1 Adet orta boy soğan
3 Adet beyaz lahana yaprağı
1
5 Su bardağı süt
1 Kase galeta unu
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle böreğin içini hazırlayın
Soğanı iyice kıyıp, 4-5 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun
Ardından çok ince doğranmış lahanayı ve rendelenmiş havucu soteleyin
2 Dakika sonra kıymayı ve çok ince doğranmış pırasayı da ekleyin
Tuz ve karabiber serpip, kavurun
Yumurta aklarını çok az tuz ile çırpın
Yarım çay bardağı sıvıyağı ekleyip, tekrar çırpın
İlk yufkayı serip, üzerine yumurta aklı karışımdan sürün
Tüm yufkaları bu şekilde üst üste dizin
Üçüncü yufkanın üzerine hiçbir şey sürmeden yufkaları sigara böreği gibi 8 adet üçgen oluşacak şekilde kesin
Bu üçgenlerin geniş tarafına sebzeli harçı koyun
Yan kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde sarın
Börekleri sütün içinde 5 dakika bekleterek galeta ununa bulayıp, yağlanmış tepsiye dizin
Orta dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul