Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Zarf Böreği

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Zarf Böreği




Süre 35 dk
Kaç Kişilik 6

Malzemeler

3 Adet yufka
3 Adet yumurta
1 Yumurta sarısı
1 Çay bardağı sıvıyağ
İç Malzeme :
1 Tavuk göğüs eti
100 gr çekilmiş ceviz içi
Tuz, karabiber, çörekotu



Hazırlanışı
  • İç malzemeyi hazırlamak için; tavuk etini yumuşayıncaya kadar haşlayıp tel tel ayırın
  • Ceviz içi, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın
  • Bir kapta üç yumurta ve sıvıyağı boza kıvamına gelinceye çırpın
  • Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın
  • Yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın
  • Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın
  • Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin
  • Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın
  • Karşılıklı dört köşesini üst üste bindirmeden ortada birleştirip zarf şekli verin
  • Yağlanmış tepsiye yerleştirip keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden, kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölün
  • Üzerine yumrta sarısı sürün ve çörekotu serpin
  • Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin
  • Dilimleyip sıcak olarak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla