Konu
:
Bülbül Yuvası
Yalnız Mesajı Göster
Bülbül Yuvası
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bülbül Yuvası
Bülbül yuvası\ tatlısı\
Malzemeler
Hamur İçin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı
Yarım Çay Bardağı Su
Alabildiğince Un
Bir Tutam Tuz
Üzerine dökmek için:
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
200 gr Margarin
Şerbeti için:
Dört Buçuk Su Bardağı Şeker
3
5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
İçi için:
150 gr Ceviz İçi
Açmak İçin
1 Paket Nişasta
1 Su Bardagı Un
Yemeğin Tarifi
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım
İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım
Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım
Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim
Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliın
Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım
Sert bir zemine nişastalı un karışımındauı serpelim
Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım
Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım
Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim
5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim
Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim
Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım
Büzülen yulkayı 8 santim aralıklarla keselim
Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim
Bütün yuflkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim
Yufkalarm üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritelim
İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatalım
Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim
Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim
Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım
Şerbet için, su ve şekeri kaynatalım
Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edellm
Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim
Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım
Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapalım
Not: Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası, tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir
Kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde bir tepsi tercih edin
Eğer bülbül yuvalarını büyük yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hiç kesmeden kendi etrafında sarabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul