Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Pare Tatlısı (4 Kişilik)

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Pare Tatlısı (4 Kişilik)




MALZEMELER
1 kg olgun kayısı
1 su bardağı şeker
10 yaprak jelatin
3/4 su bardağı su
Süslemek İçin:
Nane yaprakları
Vişne şekerlemeleri


HAZIRLANIŞI
Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın Kayısıların çekirdeklerini çıkarın Düzgün ve sert olan 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin
Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kaynatın Haşlanan kayısıdarı kenara çıkarın Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın
İsterseniz ıslatılmış 4 ayrı kalıba isterseniz tek bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin Servis için dolaptan alın, düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin


Alıntı Yaparak Cevapla