06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kubbe Pasta
Dolgusu için:
1 Paket Kremşanti
İçi: 1 Kavanoz Reçel
Pandispanyası İçin
Malzemeler:
4 Yumurta
4 Yemek Kaşığı Su (ılık)
6 Yemek Kaşığı Şeker
1 Paket Vanilya
5 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Nişasta
Yarım Paket Kabartma Tozu
yapılışı:
Yumurtanın aklarını ayırın Yumurtanın sarılarını, şeker ve vanilyayı 5 dakika çırpın
Yumurtanın aklarını karbeyaz olana kadar ayrı çırpın
Bu iki ayrı karışımları birleştirin ve suyu ilave edin
En son olarak, un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin
Fırın tepsisine Yağlı kağıt serip yayın, 170°derecelik fırında pişirin
Pandispanya pişer pişmez, Reçeli içine sürüp sıkı bir rulo yapın
Yine sıkıca strece sarın buzdolabına kaldırın, bir gece
Ertesi gün Kremşantiyi hazırlayın Pandispanyayı buzdolabından çıkarın Strecinden ayırın Yaklaşık yarım santim kalınlığında dilimleyin
Derin bir kabın içine dilimlerden kenarlarına dizin
Içine krem şantiyi doldurup, kalan dilimlerle üzerini kaplayın
Streçle üzerini kapatın, ağırlık yapması için üzerine bir tabak koyabilirsiniz
Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin, ama dilerseniz bir günde kalabilir
Servis edeceğiniz zaman, strecini kaldırıp servis tabağına ters çevirin
|
|
|