Yalnız Mesajı Göster

Örgülü Tatlı (4 Kişilik)

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Örgülü Tatlı (4 Kişilik)




MALZEMELER
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Erimiş Margarin
1 Su Bardağı Ilık Su (veya portakal suyu)
1 Paket Kabartma Tozu
Alabildiğince Un
1 Çay Bardaği Findık (ceviz de kullanılabilir), dövülmeden
Şerbeti için:
5 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon


HAZIRLANIŞI
Hamur yoğurma kabına yağ ve suyu (veya portakal suyunu) alalım Unu eleyerek ilave edelim Kabartma tozunu da katarak yoğurmaya başlayalım Poğaça hamuru kıvamına gelene dek un ilave edelim Hamurumuz ne çok katı ne de yağını kusacak kadar yumuşak olsun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım Elimizle önce yuvarlayıp sonra yassıltarak elips bir şekil verelim Ortasına findığı elimizle bölerek bir sıra halinde dizelim Fındığın kenarlarında kalan hamurun her iki tarafına da bıçak ile 3 kesik yapalım
Meydana gelen karşılıklı kanatları birbirinin üzerine çapraz şekilde getirerek cevizlerin üzerinde birleştirelim
Bütün karşılıklı kenarları birleştirerek tatlımızın örgülü bir şekil almasını sağlayalım Fırın tepsisine tatlılarımızı dizelim 200 derece fırında altlı üstlü kızarana dek pişirelim Fırından aldığımızda önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine gezdirelim Şerbetini emdiğinde servis tabağına dizelim
Not: Bu tatlıyı, ikram edilmeden bir veya yarım gün önce yapılırsa daha güzel olur Böylece şurubunu iyice çeker


Alıntı Yaparak Cevapla