Konu
:
Mandalinalı Puding (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Mandalinalı Puding (4 Kişilik)
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalinalı Puding (4 Kişilik)
MALZEMELER
6 Yaprak Jelatin
2 Mandalina
2,5 Küçük Kutu Süt Kreması
4-5 Çorba Kaşığı Tozşeker
2 Portakalın Suyu
Sütlü Çikolata
HAZIRLANIŞI
Jelatini 5 dakika suda bekletin
Mandalinaların kalın kabuklarını ve ince zarlarını soyun
Soyarken mandalinaların suyunu bir kasede biriktirmeye çalışın
Mandalina filetolarını uzunlamasına ikiye bölün
Süt kremasına mandalinaların suyunu, mandalinaları ve 1 çorba kaşığı tozşekeri ekleyip karıştırın
Jelatini kısık ateşte eritin
Süt kremalı karışımdan 3 çorba kaşığı alıp jelatine ilave edin
Ardından jelatini süt kremalı karışıma ekleyip karıştırın
Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbın içine şeffaf bir folyo yayın
Kremalı karışımı kalıba alıp buzdolabında 2 saat bekletin
Kalan şekeri bir tencerede karıştırarak eritin
Portakal suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar 10 dakika pişirin
Soğumaya bırakın
Çikolatayı rendeleyin
Pudingi kalıptan çıkarın
Folyoyu üzerinden alın
Pudingi dilimleyip servis tabaklarına alın
Ses ve çikolata eşliğinde servis yapın
Jelatin nasıl kullanılır?
Yaprak jelatinın soğuk suda en az 5 dakika beklemesi gerekiyor Aksi halde topaklaşabilir
Ardından suyunu süzmeden kısık ateşte ısıtın
Önemli:
Jelatinin katılaşma özelliğini yitirmemesi için kaynatmamaya özen gösterin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul