Yalnız Mesajı Göster

Fıstıklı Muhallebi

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıstıklı Muhallebi




MALZEMELER
2 bardak süt
15 su bardağı su
yarım çay kaşığı tuz
bir bardak pirinç unu
15 su bardağı toz şeker
yarım kahve fıncanı nişasta
200 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı

HAZIRLANIŞI
Antep fıstığını üzerini kapatacak kadar suyla birlikte beş dakika kadar kaynatın
Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ılave edip, bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun Havanda dövün Diğer bir tencerede şekeri, sütü ve tuzu kaynatın Başka bir kapta ise pirinç unu ve nişastayı biraz suda ezin Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine katın Sürekli karıştırarak pişirin Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın Ateşten alıp, kaselere doldurun Soğutup, servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla