Konu
:
Fıstıklı Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı Muhallebi
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı Muhallebi
MALZEMELER
2 bardak süt
1
5 su bardağı su
yarım çay kaşığı tuz
bir bardak pirinç unu
1
5 su bardağı toz şeker
yarım kahve fıncanı nişasta
200 gr ayıklanmış tuzsuz Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Antep fıstığını üzerini kapatacak kadar suyla birlikte beş dakika kadar kaynatın
Kaynadıktan sonra üzerine soğuk su ılave edip, bir süre bekledikten sonra kabuklarını soyun
Havanda dövün
Diğer bir tencerede şekeri, sütü ve tuzu kaynatın
Başka bir kapta ise pirinç unu ve nişastayı biraz suda ezin
Elde ettiğiniz bulamacı azar azar sütün içine katın
Sürekli karıştırarak pişirin
Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce fıstıkları muhallebiye karıştırın
Ateşten alıp, kaselere doldurun
Soğutup, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul