Konu
:
Cevizli Üzümlü Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Üzümlü Tatlı
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Üzümlü Tatlı
MALZEMELER
4 yufka
200 gram ceviz
100 gram kuru üzüm
1 kahve fincanı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
3 elma
2 kahve fincanı pudra şekeri
Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Elmalar yıkanıp, ayıklanıp rendelenir, cevizler dövülür
Üzüm yıkanır, ayıklanır
Tarçın ve toz şeker de ilave edilerek malzeme iyice karıştırılır
Yufkalar 4-5 santim eninde (aşağı yukarı 4 parmak eninde) uzunlamasına kesilir
Hazırlanan malzemeden yufkaların içine birer kaşık konulur, üçgen şeklinde sarılır ve yağda kızartılır
Yağdan çıkarılan tatlılar kalın bir peçete üzerine alınarak fazla yağlarının peçete tarafından emilmesi sağlanır
Daha sonra bir servis tabağına alınarak üzerine pudra şekeri dökülüp servis edilir
Ilık olarak yenmesi tavsiye edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul