Konu
:
Kadayıf Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıf Dolması
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıf Dolması
Malzemeler:
250 gr tel kadayıf
200 gr çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı tozşeker
4 yumurta
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için bol sıvıyağ
200 gr taze kaymak
Şerbet için:
2
5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
* Kadayıfı tel tel ayırın
Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın
Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın
Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin
* Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın
Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın
* Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın
Limon suyunu ekleyin
1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın
Soğumaya bırakın
* Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın
Şerbeti çekince servis tabağına alın
Kaymak eşliğinde servis yapın
Burada dikkat edilmesi gereken husus kadayıfları dolma şekli vererek sarabilmek,mideye hitab ettiği kadar gözede hitab etmeliki lezzet doyumsuz olsun
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul