Yalnız Mesajı Göster

Kadayıf Dolması

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıf Dolması










Malzemeler:


250 gr tel kadayıf

200 gr çekilmiş ceviz

2 çorba kaşığı tozşeker

4 yumurta

Yarım çay bardağı su

Kızartmak için bol sıvıyağ

200 gr taze kaymak
Şerbet için:
25 su bardağı tozşeker

2 su bardağı su

Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
* Kadayıfı tel tel ayırın Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin

* Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın

* Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın Limon suyunu ekleyin 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın Soğumaya bırakın

* Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın Şerbeti çekince servis tabağına alın Kaymak eşliğinde servis yapın


Burada dikkat edilmesi gereken husus kadayıfları dolma şekli vererek sarabilmek,mideye hitab ettiği kadar gözede hitab etmeliki lezzet doyumsuz olsun

Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla