Yalnız Mesajı Göster

Sakızlı Elma Tatlısı

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sakızlı Elma Tatlısı




Malzemeler
  • 6 Adet orta boy elma
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 45 su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı gıda boyası
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 35 su bardağı süt
  • 1 paket mezeki sakızı
  • Yeterince dövülmüş fındık



Hazırlanışı:
  • Öncelikle 9 çorba kaşığı toz şeker, 45 su bardağı su ve gıda boyasını yayvan bir tencere içinde kaynatın 6 adet elmayı kabuklarını soyarak, çekirdekli kısımlarını elmayı bölmeden kabak oyacağı ile çıkartın
  • Bir tencerenin içine bir miktar su koyup elmaları içine atın ve elmaları hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin Hafif pişmiş elmaları ocaktan alın Önceden hazırladığınız şerbetin içinde bir müddet soğumaya bırakın
  • Başka bir tencere içinde 35 su bardağı sütü ve 1 paket vanilyalı pudingi karıştırın Kaynamaya başlayınca içine sakızı atın Dibinin tutmaması için sürekli karıştırın Puding boza kıvamına gelince ocaktan alın
  • Elmaları şerbetin içinden çıkartıp servis tabağına koyun, üzerine vanilyalı pudingi dökün Son olarak irice dövülmüş fındıkları pudingin üzerine serperek servise hazırlayınAfiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla