Konu
:
Hekva Soslu Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Hekva Soslu Tatlı
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hekva Soslu Tatlı
Malzemeler
1 Adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 kaşık ceviz
Kabartma tozu
Yeterince un
Şerbet İçin
4 bardak şeker
5 bardak su
¼ limon suyu
Sosu İçin
200 gr
Vanilyalı helva
100 gr margarin
1 su bardağı su
1
5 kaşık şeker
2 kaşık kakao
Hazırlanışı:
1 adet yumurta, 2 kaşık yoğurt, 1 bardak yağ kabartma tozu içine katılarak kulak memesi kıvamında yoğrulur
Bu sırada 2 kaşık ezilmiş cevizi üzerine ekleyerek yoğurma işlemini bitirin
Daha sonra hamurdan kurabiye yapar gibi parçalar kopartıp ovalayın
Elinizde ovaladığınız parçaların üstüne parmağınızla çok hafif üstü çukur kalacak şekilde bastırın
Tepsiye koyarak fırında (200 derece) kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkartıp daha önce hazırladığınız şerbeti üzerine dökün
Tatlıyı şerbetini çekmeye bırakın
Bir tencereye 1 bardak su, helva yağ, kakao şekeri ilave ederek sosu kısık ateşte helvayı ezerek pişirin
Hafif koyu kıvamdaki sosu şerbeti emen tatlının üzerine dökün
Üzerine isteğe göre ceviz veya hindistan cevizi koyarak süsleyin
Daha sonra dolaba kaldırarak soğumaya bırakın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul