Yalnız Mesajı Göster

Kadayıf Dolması

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıf Dolması




Malzemeler
  • Yarım kilo kadayıf
  • 250 gr Ceviz
  • 10 adet yumurta
  • Yeterince sıvı yağ
Şurubu İçin
  • 5 bardak toz şeker
  • 5 bardak su
  • Biraz limon



Hazırlanışı:
  • Kadayıfları elimiz büyüklüğünde parçalara ayırın Arasına bir yemek kaşığı dövülmüş ceviz konup kenarları kapatılarak sıkı bir şekilde sarılıp kenara bırakılır
  • Tencereye beş bardak su, beş bardak toz şeker konarak ocağa konur Kaynamaya başlayan şurup 2-25 dk daha kaynatılır Limon suyu sıkılıp ocak kapatılır Diğer taraftan kızartma tavamıza yeterince yağı koyup kızdırmaya başlayın
  • Çukurca bir kapta 10 yumurtayı iyice çırptıktan sonra sarılı olan kadayıfları yumurtaya bulayarak tavada iyice kızartın
  • Kızaran dolmalar tavadan alıp soğumuş şurubun üzerine dökün Dolmalar bitene kadar kızaran dolmaları şuruba, şurup içindeki dolmaları da servis tabağına alın Daha sonra soğumaya bırakınAfiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla