Konu
:
Kadayıf Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Kadayıf Dolması
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kadayıf Dolması
Malzemeler
Yarım kilo kadayıf
250 gr
Ceviz
10 adet yumurta
Yeterince sıvı yağ
Şurubu İçin
5 bardak toz şeker
5 bardak su
Biraz limon
Hazırlanışı:
Kadayıfları elimiz büyüklüğünde parçalara ayırın
Arasına bir yemek kaşığı dövülmüş ceviz konup kenarları kapatılarak sıkı bir şekilde sarılıp kenara bırakılır
Tencereye beş bardak su, beş bardak toz şeker konarak ocağa konur
Kaynamaya başlayan şurup 2-25 dk
daha kaynatılır
Limon suyu sıkılıp ocak kapatılır
Diğer taraftan kızartma tavamıza yeterince yağı koyup kızdırmaya başlayın
Çukurca bir kapta 10 yumurtayı iyice çırptıktan sonra sarılı olan kadayıfları yumurtaya bulayarak tavada iyice kızartın
Kızaran dolmalar tavadan alıp soğumuş şurubun üzerine dökün
Dolmalar bitene kadar kızaran dolmaları şuruba, şurup içindeki dolmaları da servis tabağına alın
Daha sonra soğumaya bırakın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul