Yalnız Mesajı Göster

Karanfilli Cevizli Tatlı

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karanfilli Cevizli Tatlı




Malzemeler
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • ½ paket ( 125 gr ) margarin
  • 1 Adet yumurta
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeterince un
İçi İçin
  • 2 Kase dolusu iri dövülmüş ceviz
  • 3 adet dövülmüş karanfil
Şerbeti İçin
  • 2 kase yada 3 bardak şeker
  • 2 kase yada 3 bardak su
  • 2-3 adet limon



Hazırlanışı:
  • Eritilmiş ılıtılmış margarin, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, karbonat ve yeterince un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir Dövülmüş ceviz ve karanfiller birbirleriyle karıştırılır
  • Hamur dört parçaya ayrılır İlk parçası elde önce yuvarlanıp tezgah üzerinde elle bastırarak merdane uzunluğunda dikdörtgen olacak şekilde açılır
  • Daha sonra merdane ile yarım parmak kalınlığında merdane boyunda bir karış eninde açılır Hamurun üzerine 4 kaşık iç harcından tüm yüzeyi kaplayacak şekilde yayılır
  • Rulo şeklinde sarılıp 15 parmak kalınlığında kesilir Kesilen kısımlar yukarı gelecek şekilde tepsiye bir birine değmeyecek biçimde dizilir Isıtılmış fırında 160-170 derecede pembeleşene kadar pişirilir
  • Şerbeti ılık tatlısı soğuk olarak servise sunulur Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla