Konu
:
Karanfilli Cevizli Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Karanfilli Cevizli Tatlı
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karanfilli Cevizli Tatlı
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
½ paket ( 125 gr ) margarin
1 Adet yumurta
½ çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
Yeterince un
İçi İçin
2 Kase dolusu iri dövülmüş ceviz
3 adet dövülmüş karanfil
Şerbeti İçin
2 kase yada 3 bardak şeker
2 kase yada 3 bardak su
2-3 adet limon
Hazırlanışı:
Eritilmiş ılıtılmış margarin, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, karbonat ve yeterince un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir
Dövülmüş ceviz ve karanfiller birbirleriyle karıştırılır
Hamur dört parçaya ayrılır
İlk parçası elde önce yuvarlanıp tezgah üzerinde elle bastırarak merdane uzunluğunda dikdörtgen olacak şekilde açılır
Daha sonra merdane ile yarım parmak kalınlığında merdane boyunda bir karış eninde açılır
Hamurun üzerine 4 kaşık iç harcından tüm yüzeyi kaplayacak şekilde yayılır
Rulo şeklinde sarılıp 1
5 parmak kalınlığında kesilir
Kesilen kısımlar yukarı gelecek şekilde tepsiye bir birine değmeyecek biçimde dizilir
Isıtılmış fırında 160-170 derecede pembeleşene kadar pişirilir
Şerbeti ılık tatlısı soğuk olarak servise sunulur
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul