Yalnız Mesajı Göster

Erzurum Sarması

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzurum Sarması




Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz
  • Biraz tarçın
Şerbeti İçin
  • 1 Kg şeker
  • 1 Kg su
  • Yarım limon



Hazırlanışı:
  • Su, süt, kabartma tozu karıştırılıp alabildiğince un konup yumuşak bir hamur elde edilir Hamur açılıp içine ceviz ve tarçın serpilir
  • Rulo yapılıp halka halka kesilerek tepsiye yerleştirilir
  • Fırında kızartılır Çıkan hamurlar şerbetle ıslatılıp soğuk olarak servis yapılırAfiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla