Konu
:
Şekerpare
Yalnız Mesajı Göster
Şekerpare
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şekerpare
Malzemeler
2 bardak eleniş un
½ paket margarin
2 fincan pudra şekeri
2 adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Yeterince fındık veya badem
Şurubu İçin
2 bardak toz şeker
2 bardaktan biraz az su
1 tatlı kaşığı limo suyu
Hazırlanışı:
Şeker, su ve limon suyu kaynatılıp soğumaya bırakılır
2 adet yumurta pudra şekeri ile çırpılır
İçerisine erimiş soğuk yağ dökülüp karıştırılır
Un, bir fiske tuz ve kabartma tozu ilavesiyle hamur yoğrulur
Yağlanmış olan tepsiye bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak dizilir
Üzerine fındıklar koyulup orta sıcaklıktaki fırında pişirilmeye bırakılır
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şurubu dökün
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul