Yalnız Mesajı Göster

Allah indinde tek din İslamdır sözünden ne anlamalıyız?

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah indinde tek din İslamdır sözünden ne anlamalıyız?

halukgta Nickli Üyeden Alıntı

Kur'an sözlere değil, icaraata yani yapılanlara göre değerlendirme yapılacağını yüzlerce ayetinde anlatır Yani her kim ne yaparsa onu bulacaktır Ben sözle, iman ettim inandım, namazımı kılıyorum, orucumu tutuyorum demekle kurtuluşa ereceğini zannedenlerin yanılacağını söyleyen Rahman, namazını kılan öyle kişilere seslenip, yazıklar olsun ki o namazını gösteriş ve çıkar için kılanlara diye örnekler verir Önemli olan söylediklerimizi hayata geçirmektir

Cennete kimlerin gireceğine bizler karar vermeyelim Çünkü aynı yanlışı geçmişte yapanlar, bizlere cehennem ateşi sayılı günde dokunacaktır diyerek, daha sonra cennete gideceklerini zannediyorlardı Allah ta onlara verdiği cevaplarla yanıldıklarını söylüyor

Bana yazdığım yazılarda hadisi şerifleri kuıllanmadığımı söylemişsiniz Yanılıyorsunuz, ben peygamberimizin onca güzel hadislerini yazılarımda elbette kuıllanıyorum yeri geldiğinde Doğru ve gerçek bilgiler bir Müslümanın baş tacıdır Peygamberimizde bizim Baş öğretmenimizdir

Saygılarımla Halukgta

* Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kim Allahtan başka hiçbir ilah olmadığına, Muhammedin de Onun Resûlü olduğuna şehadet ederse, Allah ona ateşi haram eder"
Ubâde radıyallahu anh Tirmizî

"Kalbinde zerre kadar îmanı olan kimse, cehennemden çıkar"
Ebû Saîd radıyallahu anh Tirmizî

"Şüphesiz Allah, yalnız kendi rızasını isteyerek, "Lâ ilâhe illallah" diyen kimseye, ateşi haram etmiştir"
İbn Şihâb radıyallahu anh Buhârî

"Muhammedin nefsi elinde olana yemin ederim ki, yahudi olsun, hıristiyan olsun, bu insanlardan beni duyup da, getirdiğim kitaba îman etmeden ölen kimse, kesinlikle cehennemlik olur"
Ebû Hureyre radıyallahu anh Müslim

Gösteriş için kılanan namazdan ve söylenen sözden Elbette ki azab göreceklerini Allah'u teala söylemektedir

Fakat gösteriş için olmayan sadace iman eden ,ibadetlerinde eksiklikleri bulunanlar söylemiş olduğunuz sözlere ters düşmektedir
Yukarıda belirttiğim hadisi şerifler de bunu ıspatlıyor
Kalbinde zerre kadar imanı olanın cehennem ateşinde sonsuza kadar kalmayacağını beyan etmektedir

Cehennemde sonsuz azab sadace iman etmeyenlere Allah'ın birliğini ,Peygamber efendimizin sav elçiliğini Ve kuran'ı kerim e inanmayanlara ,ayrıca bu içinden birine de inanmayanların göreceği sonsuz azab'dır

Alıntı Yaparak Cevapla