Konu
:
Doğum Tarihi / Yeri 01.01.1959 İstanbul
Yalnız Mesajı Göster
07-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
1946 yılında İstanbul'da doğdu
Liseden sonra fotoğraf sanatıyla ilgilendi
1966 yılında Hürriyet Gazetesi'nin bünyesinde yeralan Haber Ajansı'nda stajyer olarak çalışmaya başladı
Burada gazete fotoğrafçılığını öğrendi
Daha sonra fotoğraf sanatçısı Sami Güner'in stüdyosunda renkli fotoğraf sanatını geliştirdi
1969 yılında Türk Haberler Ajansı'nda profesyonel foto muhabiri olarak göreve başladı
1970 yılında Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışmada, fotoğraf dalında Gazetecilik Başarı Ödülü'nü kazandı
1971 yılında aynı dalda mansiyon aldı
Kral Hüseyin'in babası Kral Tallal'ın ilk ve son fotoğrafını çekmeyi başararak ünlendi
Çeşitli gazete ve dergilerde foto muhabiri ve editör olarak çalıştı
1998'de fotoğraf dalında Sedat Simavi ödülünü aldı
Halen Milliyet'te çalışıyor
SERGİ SERGİ SERGİ
KONU: "Kare Kare Türkiye"
Foto muhabiri tarihi belgeleyen gözdür
Bu ilkeyle yola çıktığım meslek yaşantımda, objektifime düşen her karede renklerin oluşturduğu görüntülemenin yanısıra belge niteliğini taşıyacak bir çok özellikler bulundurmaya gayret ettim
Çektiğim her kare, tarih, kültür, sanat, gelenek- görenek ve yöreye özgü yaşam tarzlarını yansıtıyor
Yıllardır, önce Türkiye ardından Avrupa ve sonraları dünyanın değişik yörelerinde denklanşöre binlerce kez bastım
Bir ömürle eşdeğer olan 'Kare Kare Türkiye' adını verdiğim bu çalışmamı yaparken günlerce direksiyon başında oturdum, binlerce kilometre yol katettim
Oluşturduğum bu değeri, şimdi hem başkalarıyla paylaşma hem de arşivlere mal etmenin zamanı geldiğine karar verdim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul