Konu
:
Mehmet Baydur
Yalnız Mesajı Göster
Mehmet Baydur
07-20-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mehmet Baydur
Hakkında Yazılanlar
1
Bir Sefire'nin Anıları
Melahat Baydur
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları / Anılar Dizisi
1989 yılında yazdığım ve özet olarak bir hafta süre ile 30
01
1989 - 06
02
1989 tarihleri arasında Hürriyet Gazetesi'nde tefrika edilen bu kitabı elimde olmayan nedenlerle bugüne kadar yayınlayamadım
Eşim Mehmet Baydur'un ani rahatsızlığı, uzun süren hastalık dönemi ve neticede vefatının yarattığı sarsıntıyı yenebilmem zaman aldı
Yaşadığım bu üzüntü sonunda kendi sağlığım bozuldu
Ciddi sağlık sorunumla uğraşmam da yıllarımı aldı
Bu nedenle, kitapta bahsi geçen konular ve kişiler 1989 tarihindeki konumları
ile anlatılmıştır
Bu hususu değerli okurlarımın dikkatlerine önemle sunarım
Bu kitabı yazmak arzum diplomatik hayatta geçirdiğim renkli ve hareketli 25
yıllık birikimi paylaşmak dürtüsünden doğmuştur
Türk diplomatlarının ve büyükelçilerinin emekli olduktan sonra anılarını yazmaları sıkça rastlanan bir olay
Ancak bugüne kadar Türk diplomat eşlerinden kimsenin anılarını yazdığını anımsamıyorum
Dış ülkelerde anılarını yazmış diplomat eşlerine tanık oldum
Büyükelçi eşi olarak bulunduğum 5 ülkenin özelliklerini ve bilinmeyen yönlerini de içeren bu yazılarımda diplomat eşlerinin yükümlülüklerini, sorumluluklarını ve görevlerinin önemini belirtmeye çalıştım
Diğer taraftan, dış ülkelerde Türkiye'nin gerekli şekilde tanıtılmamış olmasının sorumluluğu ekseriya Türk diplomatlarına yüklenir
Oysa Türk diplomatları ülkelerini tanıtma konusunda diğer ülke diplomatlarından daha çok gayret sarf ederler
Ancak bu yöndeki faaliyetleri yurtdışında cereyan ettiği için Türkiye'de fark
edilmez
Kişisel yaşantımdan vereceğim örneklerle bu yargının isabetli olmadığını da belirtebilirsem kendimi mutlu addedeceğim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul