01-31-2007
|
|
mate
|
ASELSAN’da esrarengiz mühendis intiharları
ASELSAN’da esrarengiz mühendis intiharları
2006 yılının ağustos sabahı  Ankara Havaalanı yolu  Bir araçta genç bir adam ölü bulunuyor  Polis geliyor İlk incelemede bileklerinde ve boynunda kesik izleri bulunuyor
Dedektifler önce genç adamın ellerinin ve boynunun bağlanmış olduğunu düşünüyorlar Belki de sorgulandı  
Uzun süren soruşturma ve dosya "intihar" olarak kapanıyor
Ölen ASELSAN’nda çok önemli projelere imza atan makine mühendisi Hüseyin Başbilen  
ÖNEMLİ GÖREVLER
Daha sonra bir intihar daha geliyor  
Bu defa ASELSAN’da üç yıldır görev yapan elektrik mühendisi Alim Ün tabancayla intihar ediyor  
Ve son olarak iki yıldır ASELSAN’nda görev yapan 26 yaşındaki Evrim Yançeken sabah saat 06 00 sıralarında Ankara’daki evinin 6’ncı katından "atladı"
Şimdi soralım  
ASELSAN Türkiye’nin en gizli askeri/teknolojik çalışmalarının yapıldığı yerdir Bu üç mühendis orada çok önemli görevlerde bulundular Hele birisi var ki, Türkiye’nin en hassas konusu olan "Milli savaş yazılım" projesinde çalıştı  
GÖRGÜ TANIĞI YOK
Paranoyak değilim ama 
ODTÜ mezunu çocukların bu "görgü tanığı olmayan" intiharları konusunda kuşku bulutları görüyorum
Sanki bir "casus filmi"ni hatırlatırcasına ilgimi çekti
Siz ne dersiniz? Araştırmaya değmez mi?
50 MİLYON $’LIK TÜRK FÜZESİ ALDI
MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül’le sohbet ederken çok önemli bazı gerçekleri öğreniyorum
Ve biraz da kendimizle gurur duyalım diye bunları iletiyorum
İşte ilginç bir gelişme:
- Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Dubai Şeyhi Prens El Maktum, Türkiye’den 50 milyon dolarlık füze almış Üstelik füzelerin ihraç edilişi de çok ilginç bir sohbetle başlamış
Savunma Bakanı Gönül, Maktum’la sohbet ederken, konu Türk Savunma Sanayii’ne gelmiş Bakan Gönül, Türkiye’nin bu konuda çok hızlı gelişmeler kat ettiğini söylemiş ve eklemiş:
- "Örneğin çok gelişmiş füze teknolojimiz var "
Bu söz üzerine El Maktum, 50 milyon dolarlık Türk füzesi almış
Diğer detaylara gelince  
- Türkiye ilk kez kendi uçak projesini tümüyle kendi teknolojisi ile gerçekleştirmiş Evet, öyle montaj filan değil Türk mühendisleri uçağın bütün projesini yapmışlar
- Türkiye savaş jetlerinin "Cam Kokpiti"ni dijital olarak yapmaya başlamış Yani pilot eğer yalnız uçuyorsa cam kokpitte yalnız uçuşla ilgili göstergeler beliriyor Eğer savaş durumu varsa, uçuş göstergeleri karışıklık yaratmasın diye ekrandan siliniyor, yerine savaş göstergeleri geliyor Üstelik bu göstergeler pilotun kaskındaki camda da belirebiliyor
- Türkiye telsiz ve paletsiz zırhlı ihracatını da gerçekleştirmiş Ve tümüyle kendi üretimi 
Evet, Türk mühendisleri bunları yapıyor  
Çevremizde kurulan "Ermenistan" , "Kürdistan" ve "Kıbrıs’ı kaybetme" hortlağına karşılık biraz gurur duyalım diye aktardım bunları  
Mühendislerimizi kutluyorum  
Yumurtalık’tan petrol satacakmış
25 Ocak’ta ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ASAM’ın toplantısında şöyle diyor:
"Türkiye Kuzey Irak’taki terör sorunları konusunda Irak yönetimiyle çözüm aramalıdır "
Ve dün öğreniyoruz
Irak Milli Petrol Şirketi Türk firmalarına yeni bir şart koşmuş:
"Irak Milli Petrol Şirketi’yle sözleşmelerini yenilemek isteyen Türk firmaları artık Kuzey Irak yönetimine başvuracak "
Biraz geri gidip birleştirelim:
KAPILARI AÇIN
ABD Dışişleri Bakanı Rice’ın ziyaretinden sonra Barzani her ortamda şu teklifi getirdi:
- Türkiye petrolümüzü dünyaya satabilmemiz için bize kapı açsın
Bunun özeti şudur:
"Biz petrolün üzerine oturuyoruz Eğer PKK ile mücadele etmemizi istiyorsan bunu kabul edin Ve Kuzey Irak’taki petrolümüzü sizin üzerinizden Yumurtalık hattıyla dünyaya satabilmemize izin verin "
Türkiye teklifi kabul etmedi Sürekli olarak Barzani ve Talabani’ye "ABD’ye güvenip de şımarmayın Yarın burada baş başa kalacağız Aklınızı başınıza alın" mesajı verdi  
Ama dinlemediler
"Sabrımız taştı" dedik "Bardak taştı" dedik "Kırmızı çizgi" dedik Olmadı  
ÇİZGİLER PEMBELEŞTİ
Bardaklar, kovalar, testiler taştı Kırmızı çizgiler pembe oldu Ama sonuç değişmedi
Ve nihayet Barzani Türk firmaları üzerinden Ankara’ya "Bu petrol benim; Kerkük’e de gözünü dikme" mesajını bir "şart olarak" gönderdi
Ben şımarıklığın bu kadarını görmedim  
İlginç gözlem!
ABD Büyükelçisi Ross Wilson, önceki gün ASAM’da şöyle diyor:
"Türkiye’ye geldiğim günden bugüne kadar geçen 13 ayda birçok Türk’ün ABD’nin PKK’yı desteklediğine inandığını gözlemledim  "
Hayret doğrusu, acaba Türkler neden böyle düşünüyor?
Oysa ABD bir "koordinatör" atamış durumda
Durumumuz gayet iyi "koordine" ediliyor  
PKK "sözde ateşkes" ilan etmiş durumda 
Koordinasyonla siyasallaştırılmayı bekliyor  
ABD’li askerler Irak’ta her türlü durumu kontrol ediyor Bir tek PKK’nın olduğu bölgeler "zor bölge" oluyor  
Yani Türklerin böyle düşünmesine ne gerek var  
Federasyon seçiminde kavga haftası
FUTBOL Federasyonu Başkanlık seçimi için imza atan bazı delegeler imzaları attıktan sonra noterlere gidip "Benim imza işlemimi durdurun" dediler  
Çünkü ortada bir karışıklık var Ulusoy’un karşısına kimse çıkmıyor
Hamdi Akın da bir adım attı Ama sonra "seçim olmazsa" endişesiyle ortada kaldı  
Gözler Şenes Erzik’i bekliyor  
Sonuç olarak Hamdi Akın’ın ismi yıprandı Aday çıkmıyor ve Ulusoy koltuğu kolay bırakmayacak
M Ali Şahin kararlı Bu yüzden çok keskin bir kavga bekleniyor
Bu haftaya dikkat  
Dijital demokrasi
hurriyet com tr bir anket yaptı
Sorular şuydu:
- Hrant Dink’in cenaze töreninde "Hepimiz Ermeniyiz" sloganı atılması doğru mu, yanlış mı?
- Hrant Dink’in arkasından Fatiha okunması uygun mudur, değil mi?
Evet-Hayır seçenekleriyle yapılan bu anket şöyle sonuçlandı:
Yüzde 52 2 hayır  
Yüzde 47 evet
İlgilenmiyorum, yüzde 0 8
Bu ankete toplam 350 bin kişi katıldı Sonuçlarla birlikte dün tam 570 bin kişi bu anketi izlemiş oldu Yani, dev bir katılım Çünkü hiçbir anket bu kadar geniş katılımlı olmamıştır
Bu yüzden bu bir "interaktif heyecan"dır
Bu bir "dijital demokrasi"dir 
Oy oranları ise şunu göstermektedir:
Türkiye büyük bir çeşitlilik ve kültür zenginliğine sahiptir Düşünce farklılıkları cinayet nedeni olamaz Ve internet artık saniye farkıyla insanların birbirlerine düşüncelerini ve ruh durumlarını iletebildiği muazzam bir "demokrasi platformu"dur
29 Ocak 2007
Fatih ÇEKİRGE
hürriyetim com dan alıntıdır 
|
|
|