Konu
:
Mutfakta Eller
Yalnız Mesajı Göster
Mutfakta Eller
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mutfakta Eller
Yemek hazırlamadan önce ellerinizi mutlaka sabunla ya da dezenfektan maddelerle yıkayın
Eller besinlere dokunduğu gibi başka yerlere de (saç, ağız, burun, kapının tokmağı, para) dokunur
Bu nedenle, kirlenmenin en yaygın kaynağı ellerdir
Dolayısıyla besin hazırlama işinde ellerin sık sık yıkanması büyük önem taşır
KESME TAHTASINA DİKKAT
Eti ve sebzeleri temiz satıhlar üzerinde kesin
Farklı türde besinler için aynı kesme tahtasını kullanmayın
Örneğin eti, sebzeyi, ekmeği ve hatta meyveyi ayrı kesme tahtalarında kesin
Yemeklerin hazırlanması sırasında kullandığınız çatal, bıçak ve kaşık gibi bütün malzemeleri deterjanlı suyla mutlaka dezenfekte edin
Kurulama havlularını da sık sık değiştirmeye dikkat edin çünkü bunlar bakteri tutabilirler
Ellerinizi ve servis tabaklarını ayrı bezlerle kurulayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul