06-21-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kanser Savaşçıları
Bu besinler kanserden koruyor
7'den 70'e herkesin 'korkulu rüyası' haline gelen kansere çare yine doğadan geliyor ABD Kanser Araştırma Derneği'nin son araştırması bunu bir kez daha kanıtladı
ABD'de düzenlenen Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği toplantısında, kanser araştırmalarında elde ettikleri bulguları açıklayan bilim adamları, sağlıklı beslenerek kanserden korunmanın mümkün olduğunu ve kanser vakalarının 3'te 1'inin beslenme şekliyle ilgili olduğunu açıkladı New Mexico Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, haftada 3 kez çiğ ya da az pişmiş lahana yemenin meme kanseri riskini azalttığı belirlendi
KANSERLE savaşta etkili olduğu belirlenen 'süper yiyeceklerin' de sıralandığı toplantıda sunum yapan Florida A&M Üniversitesi'nden uzmanlar, sarmısağın, et pişerken ortaya çıkan kanserojen maddelerin etkisini yok ettiğini tespit etti Johns Hopkins Üniversitesi'nin araştırması da, brokoliden elde edilen 'sulphoraphane' özünü cilde sürmenin kişiyi cilt kanserinden koruduğunu ortaya koydu
İşte kanser savaşçıları
Lahana: Bol miktarda yendiğinde sindirim sistemini kansere karşı korur
Brokoli: İçeriğindeki 'sulphoraphane' isimli kimyasal, kanserojen maddeleri yok eder
Sarmısak: Sarmısağa keskin kokusunu veren 'alilik sülfidler', hücrelerin hasara uğramasını engelleyerek kansere karşı korur
Kırmızı ve turuncu biber: C vitamini deposu olmasının yanı sıra (yarım kırmızı biber, bir yetişkinin günlük C vitamini ihtiyacını karşılar), içeriğindeki kansere karşı koruyucu antioksidanlar sayesinde kanserden korur
Brezilya kestanesi: Selenyum açısından zengindir Araştırmalar, selenyum eksikliğinin kanser ve kalp hastalıkları riskini artırdığını gösterdi
Domates: Domatese kırmızı rengi veren likopin maddesi, antioksidan özellik taşır Araştırmalar, özellikle pişmiş, konserve ve sos halindeki domatesin prostat kanseri riskini azalttığını ortaya çıkardı
Soğan: Kan dolaşımını ve tansiyonu düzenlemenin yanı sıra, kanserden de korur
Havuç: Antioksidan özellikli beta-karoten deposudur
Çilek: C vitamini açısından zengin olmasının yanı sıra, kanserli hücrelerin büyümesini durdurmaya yardımcı olur
Ayçekirdeği: Güçlü bir antioksidan olan E vitamini açısından zengindir Kabak çekirdeği ile birlikte yendiğinde vücuda, yararlı omega-3 ve omega-6 yağları sağlar
|
|
|