Yalnız Mesajı Göster

Safranlı pilav

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Safranlı pilav




MALZEMELER
1,5 bardak Pirinç
2 çorba kaşığı safran
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı soya yağı
Yeterince tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 2 kaşık soya yağını koyup pirinci ekleyin Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun Safran, kuşüzümü, tuz ve barbunya fasulyesini ekleyin Biraz kavrulduktan sonra 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın Pilav suyunu çekince 20 dakika demlenmeye bırakın Servis tabağına alıp üzerine karabiber serpiştirerek servis yapabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla