Konu
:
Safranlı pilav
Yalnız Mesajı Göster
Safranlı pilav
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranlı pilav
MALZEMELER
1,5 bardak Pirinç
2 çorba kaşığı safran
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çay bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi
1/2 demet dereotu
2 yemek kaşığı soya yağı
Yeterince tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 2 kaşık soya yağını koyup pirinci ekleyin
Pirinçler tane tane oluncaya kadar kavurun
Safran, kuşüzümü, tuz ve barbunya fasulyesini ekleyin
Biraz kavrulduktan sonra 3 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın
Pilav suyunu çekince 20 dakika demlenmeye bırakın
Servis tabağına alıp üzerine karabiber serpiştirerek servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul