Konu
:
Yufkalı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Pilav
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Pilav
MALZEMELER
4 su bardağı pirinç
250 gr margarin
1 adet yufka
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin
Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin
Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanın içine koyun
Margarini eritip pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayın
Tencereyi orta hararetli fırına koyup yanm saat pişirin
Yufkanın üstü pembeleştiğinde fırından çıkarın
Ters çevrip, servis tabağına alın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul