Konu
:
Zereshk pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Zereshk pilavı
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zereshk pilavı
MALZEMELER
1 adet tavuk budu
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yarım çay kaşığı safran
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım su bardağı zereshk
1 su bardağı Amerikan pirinci
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı yağ
HAZIRLANIŞI
Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın
Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın
Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun
Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün
Tavuk buduyla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul