Konu
:
Özbek Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Özbek Pilavı
06-22-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Özbek Pilavı
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
100 gr
margarin
1 adet küçük boy havuç
1 fincan kuş üzümü
2 fincan şam fıstığı
3 bardak su veya et suyu
Yarım demet dereotu
HAZIRLANIŞI
Yıkanmış pirinci, margarinle 3 dakika kadar karıştırarak kavurun
Ayrı bir kapta fıstıkları az margarinle iyice pembeleştirin
Şam fıstığı yoksa dolma fıstığı da kullanabilirsiniz
Kavrulan pirince fıstıkları, rendelenmiş havucu, kuş üzümünü, kaynar su veya et suyunu ve tuzunu ilave ederek, önce harlı, 2 dakika sonra kısılmış ateşte, pirinç suyu çekinceye kadar pişirin
Arzu ederseniz, üzerine az miktarda tarçın da serpebilirsiniz
Servis yaparken kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul