Konu
:
Pilav karoten
Yalnız Mesajı Göster
Pilav karoten
06-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pilav karoten
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
250 gr dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet küçük boy havuç
1 adet orta boy soğan
3 su bardağı kaynamış su
1 çay kaşığı tavuk orjantina
1 çay kaşığı safran
1/2 çay kaşığı zencefİl
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Amerikan pirinci kaynamış tuzlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletildikten sonra bol suyla yıkanır
Kuru soğan küçük küçük doğranır
Havuç rendenin küçük tarafında rendelenir
Dana eti ortalama 2 cm büyüklüğünde kesilir
Kuru soğan pembeleşinceye kadar yağda pişirilir
Üzerine havuç eklenir
Yine kısık ateşte 10-15 dakika kadar iyice pişirilir
Etler eklenir yine kırık ateşte yarım saat kadar kavrulur
(Bu işlem sonucunda havuç ve soğanlar erimiş olmalıdır
) Bu karışıma, tavuk orjantina, safran, zencefil, tuz eklenip kanştırılır
Üzerine pirinçler eklenip zedelemeden karıştırılır
Çok sık ateşte 45 dakika pişirilir
10-15 dakika demlenmeye bırakılır servise hazır hale gelir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul