Konu
:
Patlıcanlı Pilav 2
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Pilav 2
06-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Pilav 2
MALZEMELER
5 yemek kaşığı margarin
100 gr tel şehriye
500 gr yağsız kuzu veya dana eti
1 baş soğan
3 adet patlıcan
500 gr pirinç
1,5 kase et suyu
Yeteri kadar tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Tel şehriyeleri 2 yemek kaşığı margarinle kavurup ayırın
Diğer tarafta patlıcanları alacalı soyun
Kuşbaşı doğrayın ve tuzlu suda bekletin
Sonra sıkarak kağıt havlu ile kurulayın
Hafif kızartın
Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğanı bir yemek kaşığı margarinle kavurun
Kuşbaşı doğranmış eti ilave edin
Etler suyunu çekince 1 su bardağı sıcak su ve tuzu ile karabiberini ekleyip ateşi kısın
Etler yumuşamaya başlayınca patlıcanları ekleyin
Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp ateşten alın
Pirinçleri et suyu ile sade pilav yapın
Derince bir kaseye streç kağıt yayın
Önce kavrulmuş şehriyeleri koyun
Üzerine pilavın yansını biraz bastırarak koyun
Sonra patlıcan et koyun
Üzerine tekrar pilavın yarısını koyun kağıt kapatın
5 dakika sonra düz bir tabağa ters çevirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul