Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Bezelyeli Pilav

Eski 06-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Bezelyeli Pilav




MALZEMELER
500 gr taze bezelye
500 gr mantar
1 demet dereotu
2 bardak pirinç
1,5 bardak sıcak su
tereyağ
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Bezelyeler ayıklanıp yıkanır, haşlanırYıkanıp doğranmış mantarlar yağsız tavada 10 dakika sote edilir Pilav tenceresine haşlanan bezelyeler ve sote edilmis mantarlar, ayıklanıp yıkanmış pirinç, çok ince kıyılmış dereotu, tereyağ, tuz ve karabiber konup 2-3 dakika çevrilerek kavurulur Sıcak su ilavesi ile 20 dakika kadar kısık ateşte pişirilir Altı kapatılır, kapağın altına birkaç adet kağıt havlu konularak 15 dakika kadar demlemeye bırakılır (Tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz, hem çok lezzetli, hem de çok hafiftir


Alıntı Yaparak Cevapla