Konu
:
Kabak pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Kabak pilavı
06-21-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak pilavı
MALZEMELER
Pirinç 1 kg
Dana eti 1 kg
Kış kabağı 1 kg
Soya yağı 6 çorba kaşığı
Kuş üzümü 3 çorba kaşığı
Et suyu 1
5 lt
Tuz
Karabiber
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :
Protein 27 gr
Yağ 16 gr
Karbonhidrat 88 gr
= 3523 Kj
842 kcal
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı doğradığınız etleri yağda kavurun
Kabakları yıkayın ve ince uzun şeritler halinde doğrayın
Kavrulan etin içine dökün, biraz su koyup hafif pişirin
Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin
Pirinci yıkayıp süzün
Et ve kabağın bulunduğu tencereye pirinci ve kuş üzümünü dökün, tuzunu ve karabiberini de karıştırdıktan sonra 1
5 lt et suyunu üzerine boşaltın
Suyunu çekene kadar ateşte pişirin
Daha sonra servis tabağına alıp, maydanoz ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul